Food diary II.

Dnes tu pro vás mám další food diary. Vařím si skoro denně, pokaždé něco jiného, ale bohužel vždy na to mám takovou chuť, že už to nestíhám ani fotit :D. Tak aspoň tyhle 4 jídla u kterých jsem se dokázala ovládnout a přece jen je zdokumentovat. Taky budu moc ráda, když mi dáte nějaké tipy na blogy/stránky, kde bych našla dobré, zdravé recepty. Tak dobrou chuť přeju! :-)
Naprosto jednoduchý a tak výborný oběd/večeře. Jediné co potřebujete je celer, ředkvičky, kuskus, olivový olej, sůl a nějaké vaše oblíbené koření. Vezměte celer, nakrájejte na libovolné kousky, dejte do misky, pokapejte olivovým olejem, osolte, okořeňte, promíchejte. Pak předehřejte troubu na 200 stupňů, celer vyskládejte na plech s pečícím papírek a dejte péct zhruba na 25-30 minut (já jsem si to radši pořád kontrolovala). Jelikož tatarku, kečup,... nejím, tak jsem si k tomu udělal svou vlastní omáčku (nedá se tomu asi říkat omáčka :D). 30g kuskusu připravte podle návodu na obalu. Pak jen přidejte pár ředkviček (já jsem jich dala 5), sůl, olivový olej, pár kapek citrónu a vše to rozmixujte. Mezitím se vám udělají ,,hranolky" a během třiceti minut je tahle mňamka na světě.


Myslím, že všichni víte jak vločkovou kaši připravit. Já už si bez ní nedokážu mé rána představit. Jako novinku do ní ještě přidávám otruby a fakt to stojí za to. Taky zkuste jablečnou ovesnou kaši, kterou uděláte tak, že si předem nastrouháte jablko a až budete ovesnou kaši připravovat, tak ho tam ke konci přimícháte. Nepopsatelně dobré!! :-)
Tohle je takový trochu mišmaš oběd :D. To co vypadá jako bramborová kaše není bramborová kaše, ale květáková kaše. Můžu říct, že je mnohem lepší a naprosto jednoduchá. Ve vařící vodě doměkka uvaříte květák. Vodu pak odlijete (trošku můžete nechat), přidáte sůl a jen rozmixujete. Pochoutka. Dušenou zeleninu snad nějak popisovat nemusím, jenom snad to, že poslední dobou jsem naprosto zamilovaná do řapíkatého celeru!! No a chřest je můj nejnovější (já vím jsem fakt opožděná :D) kuchařský objev. Příprava je opravdu jednoduchá a tak báječně chutná. Ach.

A sladká tečka nakonec. Vločkové lívance už mě přestaly bavit, tak jsem přešla na tyhle banánové. Jsou hotové mnohem rychleji a jsou taaak dobručké. Vše co potřebujete jsou dvě vejce a banán. Vejce dejte dohromady s banánem do misky (já připadala i skořici a 30g jemných ovesných vloček) a pořádně zamíchejte/ rozmixujte. Pak už jen smažte na pánvi. Jsou sami o sobě hodně sladké. Já jsem je polila rozmixovanými lesními plody a posypala kokosem.

Taky se vám teď sbíhají sliny stejně jako mně? :D

25 komentářů:

  1. teeeda ty lívance na konci mě dorazily! :D jsi šikulka!

    OdpovědětVymazat
  2. tyjo, seš šikovná!:D) Květákovou kaši si určitě někdy udělám, jinak skvělý recepty jsou třeba na fitfoodmanic.blogspot.com nebo healthylifestylebyme.blogspot.com, poku je teda už neznáš:D :)

    OdpovědětVymazat
  3. ty lívance vypadají úžasně <3

    OdpovědětVymazat
  4. Ovsené lievance milujem ale určite vyskúšam aj tieto banánové. :-)
    The city of fashion

    OdpovědětVymazat
  5. Chřest je skvělý, vypadá to krásně :o)

    OdpovědětVymazat
  6. díky za ten recept na kašu :) momentálne som vyradila z jedálničku zemiaky/cestoviny/ryžu atď.. a tak ma táto náhrada veľmi teší :D
    banánové lievance som už skúšala, ale ani raz mi nevyšli tak pekne ako tebe :P

    OdpovědětVymazat
  7. šéfkuchařka Sára :D haha
    Vypadá to všechno tak dobře! Já si poslední dobou taky sama vařím, protože mi to víc vyhovuje a zítra chci zkusit plněnou červenou papriku s takovou rajčatovou směsí, kořením, bylinkama a ovčím sýrem a to všechno dát do trouby... tak jsem zvědavá, snad nevyhoříme :DDD

    OdpovědětVymazat
  8. mňam, všechno vypadá naprosto skvěle!

    OdpovědětVymazat
  9. Vločková kaša a lievance vyzerajú výborne <3 Je pol deviatej a mám vďaka tebe teraz taký hlad :D

    OdpovědětVymazat
  10. ta sladká tečka je tak jednoduchá, že to musím též zkusit a a ten celer taky jsem zvědavá zda mi bude chutnat moc ho totiž nemusím, ale takhle zapečený mě vážně nalákal

    OdpovědětVymazat
  11. mňam! všechno bych si hnedka dala :)) vypadá to moc dobře a určitě z toho někdy něco vyzkouším :))

    OdpovědětVymazat
  12. mňam!! Tvoje jedlá ma moc bavia!:)

    OdpovědětVymazat
  13. mmm, všetko vypadá super, dnes začnem tými lievancami. Mňamka! :-)

    A všetkých Vás pozývam na ROSEWHOLASALE GIVEAWAY

    SIMONA | LIVEINFOXWORLD.BLOGSPOT.COM

    ....

    OdpovědětVymazat
  14. to všechno vypadá moc dobře!
    já jsem se zase dostala do stádia strašně jsem líná mám hlad, ale nic nejím, což je fakt strašně špatné :D

    OdpovědětVymazat
  15. Mnam! Asi pred pul rokem jsem si taky zacala hodne varit a i kdyz nejsem vegan ani vegetarian, muj oblibeny blog na recepty je ohsheglows.com. Taky mam rada www.jessicacox.com.au a deliciouslyella.com. Vsechny maji navic nadherny Instagramy!

    OdpovědětVymazat
  16. Si šikovná ! teraz cez prázdniny ich určite vyskúšam :)

    OdpovědětVymazat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.